Home // Het museum // Nieuws // Determinatiedag Fossiele Strandvondsten

Zondag 1 oktober: Determinatiedag Fossiele Strandvondsten

Van welk dier is dit fossiele bot?

[30 september 2017]  Op zondag 1 oktober 2017 organiseert het Natuurhistorisch Museum Rotterdam een Determinatiedag voor Fossiele Strandvondsten. Het is een buitenkans, want zoveel specialisten zijn zelden bijeen om uw 'raadselfossielen' op naam te brengen. Iedereen is welkom, ook zonder fossielen!

Neem uw fossiele tanden en botten, fossiele schelpen en stenen- en benen artefacten mee en laat kenners van Het Natuurhistorisch en specialisten van vier andere instituten de vondsten beoordelen en van informatie voorzien. Als extraatje geven drie kenners korte presentaties met tips en trucs voor het vinden en herkennen van fossielen: Ivan van Marrewijk om 13:00 over de Zandmotor, Dick Mol om 14:00 over mammoetbaby’s en Luc Amkreutz om 15:00 over prehistorische archeologie van de Noordzee.

De determinatiedag fossiele strandvondsten, onderdeel van de Week van de Biologie, is geschikt voor alle leeftijden, start op zondag 1 oktober 2017 om 11:30 uur en eindigt om 16:00 uur. Toegang is gratis met een geldig entreebewijs van het museum.

De volgende kenners zullen determinaties uitvoeren: Dick Mol, Natuurhistorisch Museum Rotterdam (landzoogdieren); Luc Amkreutz, Rijksmuseum van Oudheden (archeologie); Eric Mulder, Natura Docet Wonderryck Twente (reptielen); Marcel Niekus, Stichting Steentijd Onderzoek Nederland (vuurstenen artefacten); Bert van der Valk, Deltares (schelpen, gesteenten en archeologie); Sander Schouten, Natuurhistorisch Museum Rotterdam (amfibieën/reptielen en zoogdieren), en Bram Langeveld, Natuurhistorisch Museum Rotterdam (landzoogdieren, vogels).